Doorgaan naar artikel

‘Geen Pool meer te vinden voor fruitpluk’

Tot zaterdag is de coöperatieve personeelsonderneming AB Midden Nederland bezig geweest extra Poolse fruitplukkers te vinden.

En er is haast geboden. Deze week moeten slagen gemaakt worden door de versnelde afrijping, laten commissionairs weten. Anders zijn de risico’s op te rijp fruit te groot.

De kaartenbakken van de bemiddelingskantoren van AB Midden Nederland in Polen zijn op de kop gehouden, maar het is onmogelijk nog plukkers te leveren. Het kantoor in Houten moet nee verkopen aan de fruittelers. En er is grote vraag bij fruittelers naar extra plukkers, laat een woordvoerder van AB Midden Nederland weten. “We zijn tot zaterdag bezig geweest om te werven. Het heeft nu niet veel zin meer om ze te halen, als ze er dan pas einde van de week zijn. Bovendien vragen we van de fruittelers dat ze minstens honderd uur afnemen, zodat de verdiensten voor de Poolse plukker ook gegarandeerd is.”

AB Midden Nederland zet iedereen in die beschikbaar is, maar er zijn grenzen. “De Nederlandse jongens die normaal in de melkveehouderij werken, komen voor een ander tarief. Dat vinden de fruittelers dan weer te duur.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin