Geen mondkapjesplicht in bedrijfsruimten

27-11-2020 | Laatste update op 03-08 | |
Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

De mondkapjesplicht die op 1 december ingaat, geldt niet voor bedrijfsruimten.

Een bedrijfsruimte is een ruimte die niet toegankelijk is voor publiek. Daarom geldt de verplichting om vanaf 1 december mondkapjes te dragen niet voor deze ruimten. De basisregel is dat 1,5 meter afstand houden van elkaar voldoende wordt geacht om besmettingen te voorkomen, geeft het Stigas aan.

Tussenschotten

Als het niet mogelijk is om op de werkplek 1,5 meter afstand te houden, moeten tussenschotten van plastic of plexiglas worden geplaatst. Alleen als het plaatsen van tussenschotten echt niet mogelijk is en de afstand tussen collega’s is kleiner dan 1,5 meter, dan pas moeten niet-medische mondkapjes worden gedragen. De Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) kan hier op controleren.

Elke 3 uur nieuwe

De mondkapjes moeten elke drie uur worden gewisseld. Als een medewerker vanwege medische redenen geen mondkapje kan dragen, dan moet hij/zij worden vrijgesteld van werkzaamheden die het dragen van mondkapjes noodzakelijk maken. Bezoekers kunnen verplicht worden een mondkapje te dragen.

Informatiepagina Stigas

Kijk voor meer informatie op de informatiepagina coronavirus voor het Coronaprotocol agrarische sectoren en zorg dat de RIE compleet is met de Coronachecklist die daar ook kan worden gedownload.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer