Doorgaan naar artikel

Geen bonussen meer bij de Rabobank

Utrecht – Rabobank heeft een maatschappelijk gevoelig punt aangepakt. Op het moment dat de benoeming van twee nieuwe bestuursleden – Ralf Dekker en Rien Nagel – werd bekendgemaakt, werd tevens de afschaffing van de bonusregelingen voor de raad van bestuur en alle overige personeelsleden van de Rabobank aangekondigd.

Al eerder besloot de Rabobank over de jaren 2012 en 2013 geen bonussen uit te keren. Voorzitter van de raad van commissarissen Wout Dekker liet in een persbericht weten dat met het besluit om volledig af te zien van “de variabele beloning” tegemoet wordt gekomen aan de belangrijkste stakeholders van de Rabobank, namelijk: “Onze klanten en leden”.

Dekker: “Daarnaast houden we ernstig rekening met de gevoelens die breed in de Nederlandse samenleving leven als het gaat om de beloning van bankbestuurders. De raad van commissarissen heeft geconcludeerd dat een variabele beloning van bestuurders niet meer goed verenigbaar is met de functie van een maatschappelijk verankerde bank zoals de Rabobank.”

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Eric Beukema

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin