Doorgaan naar artikel

‘Geef je klachten over supermarkten’

Image

De Britse Christine Tacon, toezichthouder op gedragscodes voor supermarkten en versleveranciers, roept telers en leveranciers op klachten over supermarkten te melden.

Volgens de recent aangestelde toezichthouder kan ze niet op basis van één klacht een onderzoek starten naar een supermarktketen. Ze noemt onder meer de verplichting voor leveranciers om bakken te gebruiken van de afnemers en daarvoor fors te moeten betalen. “Ik weet dat dit gebeurt, maar ik kan niet optreden als er maar één klacht daarvoor binnenkomt”, zegt Tacon in gesprek met de Britse krant Fresh Produce Journal.Volgens Tacon moeten telers de angst naast zich neerleggen als er klachten zijn over afnemers. Tacon zegt de klachten van telers in vertrouwen te behandelen. Het hoeft niet bekend te worden dat een teler een klacht heeft ingediend, stelt ze.

Volgens Christine Tacon is er sinds haar benoeming al verbetering opgetreden. Ze hoort van leveranciers dat eisen al zijn teruggeschroefd.Tacon neemt het overigens op voor de prijsvechters onder de supermarkten. Deze bedrijven hebben een simpele structuur en zijn niet geneigd om leveranciers uit te knijpen.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin