Doorgaan naar artikel

Gebr. Duijvestijn dé MVO-ondernemers

Image

Ted en Peet Duijvestijn zijn op de Landelijke Tomatendag unaniem gekozen tot koplopers in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zij stelden als enige aanwezigen dat hun bedrijf over drie jaar helemaal emissievrij kan zijn.

Op de landelijke dag tomaat in het NAC-stadion in Breda had MVO als centrale thema. Als afsluiting van werd de aanwezigen een aantal stellingen voorgelegd. Iedereen was het erover eens dat MVO geen hype is maar een steeds belangrijker ‘licence to produce’ zal zijn. Op de vraag wie er over drie jaar emissieloos zal telen was het overwegende antwoord uit de zaal dat dat nooit haalbaar zal zijn. “Je blijft altijd met reststromen te maken hebben”, aldus Nic van Roosmalen van Agrocare.

Toch nemen twee telers de handschoen op. Peet en Ted Duijvestijn hebben emissieloos telen opgenomen in de doelstellingen van de R&D-kas die zij dit jaar willen bouwen bij hun bedrijf in Pijnacker. “We moeten de lat heel hoog leggen voor ons zelf. Tuinbouw in dichtbevolkte gebieden zal over tien jaar heel ver moeten zijn op dit gebied”, aldus Ted Duijvestijn.

De ongeveer honderd telers in de zaal waren het roerend eens met de organisator LTO Groeiservice om de vooruitstrevende tomatentelers uit Pijnacker te bekronen met de MVO-prijs. ‘Terreinmeester’ Pieter van Dijk overhandigde  vervolgens de grote beker aan Peet Duijvestijn.

Lees meer over de landelijke dag tomaat in G&FActueel van deze week.

Bron: Groenten& Fruit – Auteur: Gerard Boonekamp

 

Delen

Image
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin