Doorgaan naar artikel

Garantieregeling ook voor diepe aardwarmte

Image

De minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft de nieuwe garantieregeling van 43,35 miljoen euro voor aardwarmte gepubliceerd.

Deze garantieregeling is een vervolg op de regelingen van 2009 en 2011. In die nieuw regeling om financiële gevolgen van misboring op te vangen, is voor het eerst ruimte voor diepe boringen van meer dan 3.500 meter. Ook is de regeling nu zo ingesteld dat bij bronnen met een tegenvallende warmtecapaciteit verbeteropties worden toegepast.

Tevens is het mogelijk om de premie onder de subsidiabele kosten op te geven. Bij een mislukt project kan de initiatiefnemer dan 85 procent van de premiekosten terugkrijgen. Onder de subsidiabele kosten kunnen vanaf nu ook meer kosten voor onderzoek worden opgegeven om zo kennisontwikkeling te bevorderen.

In totaal zijn naar schatting veertig serieuze plannen voor aardwarmte in de glastuinbouw. Daarvan zijn er zeven gerealiseerd.

In 2012 kreeg de projecten uit de glastuinbouw circa 800 miljoen euro aan duurzame energiesubsidie SDE+ uit een pot van 1,7 miljard euro.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin