Garant TopFlow optimaliseert drijfmesttank

22-09-2020 | Laatste update op 01-08 | |
Foto: Kotte
Foto: Kotte

Kotte introduceert op zijn drijfmesttanks de Garant TopFlow-technologie. Dit nieuw ontworpen leidingensysteem met een draaizuigerpomp en een hydraulisch systeem vergroot de efficiëntie en nauwkeurigheid van het mest uitrijden.

Zijaanzicht van het Garant TopFlow leidingenssteem van Kotte.

Zijaanzicht van het Garant TopFlow leidingenssteem van Kotte.

Kotte, fabrikant van mesttechnologie in Rieste (D), bouwt de draaizuigerpomp nu ver onder de tank, maar toch gemakkelijk bereikbaar vanaf de zijkant voor onderhoud en service. De ingenieurs van Kotte hebben met computersimulaties het in- en uit de tank stromen van de vloeibare mest geoptimaliseerd. Dit moet er toe leiden dat de draaizuigerpomp beter presteert en langer meegaat.

10.000 liter per minuut

Het TopFlow systeem is ontworpen voor draaizuigerpompen met een capaciteit tot 10.000 liter per minuut. Ter bescherming van de pomp kan de koper als optie een snij-inrichting met stenenvanger laten installeren. Afhankelijk van de pompgrootte zijn er een of twee drukleidingen van 6 inch of één van 8 inch. Het vullen gaat via een 10 inch aanvoerbuis.

  • Meststeroom tijdens het vullen...

    Meststeroom tijdens het vullen…

  • ... en vervolgens bij het uitrijden.

    … en vervolgens bij het uitrijden.

Door het innovatieve verloop van de leidingen is de tank volgens Kotte zowel actief als passief (met alleen de zwaartekracht) te legen zonder dat de verdeler moet worden losgekoppeld. Optioneel kan een NIR-sensor worden ingebouwd.

Wientjes
Eric Wientjes freelance redacteur
Meer over


Beheer