Futuroloog Wim de Ridder opent Nationaal Congres

27-10-2016 | Laatste update op 15-09 | |
Futuroloog Wim de Ridder opent Nationaal Congres
Futuroloog Wim de Ridder opent Nationaal Congres

“Wat we nu al weten is niet te geloven’. Futuroloog Wim de Ridder trapt op 8 november het nationaal Groente en Fruit Congres af met een samenvatting van al het ongelofelijks dat de toekomst voor de hele wereld in het algemeen en de tuinbouw in het bijzonder in petto heeft.

De Ridder verkondigt al een aantal jaren de moeilijk te geloven, maar toch langzaam werkelijkheid wordende stelling dat energie alleen maar goedkoper wordt. Hij hield dat de op de Greenport-dag verzamelde tuinbouw al voor in aanloop naar de vorige Floriade. Toen de gasprijs nog akelig hoog was. Nu is die gasprijs een stuk lager en de stroomprijs nóg harder gezakt.

Maar de toekomstprofessor (van 2002 tot 2015 hoogleraar Toekomstverkenning en Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente) uit Oegstgeest heeft ook voor andere tuinbouwzaken een toekomstbeeld voorradig. In zijn dit jaar verschenen boek Metamorfose, de Nieuwe Welvaart, schetst hij de economie van de decennia die nog voor ons liggen.

“Ik heb de laatste jaren genoeg met de tuinbouwsector gewerkt, zowel met tuinders als met de zaadveredeling, om te weten hoe sterk die sector er voor staat”, aldus De Ridder. Waar dat tot 2050 heen zal kunnen gaan, dat kunt u op dinsdagmiddag 8 november in Gorinchem te weten komen. Tuinders kunnen zich gratis aanmelden.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Meer over


Beheer