Doorgaan naar artikel

Fusie Grupo AN en Unica Group in eindfase

Fusie Grupo AN en Unica Group in eindfase

Fusie Grupo AN en Unica Group in eindfase

In een interview met het Spaanse persagentschap Efeagro geeft Jesús Saraza, CEO van Grupo AN, aan dat de integratie van Unica Group en Grupo AN voorspoedig verloopt en dit voorjaar zal worden afgerond: “Alle formele juridische procedures zijn afgerond en resten alleen nog administratieve zaken.”

“Het nieuwe seizoen gaan we samen met Unica Group starten, vanaf 1 juli” verklaart Saraza en benadrukt dat de export van dagverse AGF een relatief nieuwe activiteit is voor Grupo AN, waarin het tot dusver een zwakke positie had: “Unica Group geeft ons die extra kracht.

Aan de andere kant beschikt Unica Group voortaan over een sterke verwerkende industrie, dankzij de fusie met ons.”

Na de fusie zal Grupo AN een totale omzet van tegen 1 miljard euro gaan genereren in het seizoen 2016-2017, dankzij de bijdrage van 200 miljoen van Unica Group.

Saraza houdt een slag om de arm want: “Onze business is zeer prijsgevoelig en momenteel zijn de prijzen van granen, groenten, brandstof, kunstmest, kip of varkensvlees laag”. Ter illustratie: Grupo AN heeft het grootste onafhankelijke netwerk van benzinestations in Spanje, met een distributie van 160 miljoen liter brandstof per jaar.

Klik hier voor meer informatie over Grupo AN en Unica Group

Beheer
WP Admin