Fusie grote groenteverwerkers

31-03-2014 | |
Fusie grote groenteverwerkers

De twee Vlaamse groenteverwerkers Ardo en Dujardin Foods willen fuseren. Samen zijn de bedrijven goed voor 820 miljoen euro omzet.

Ardo heeft een vestiging in het Nederlandse Zundert waar 150 tot 200 mensen werkzaam zijn en waar bladgroente als spinazie verwerkt wordt.

De bedrijven laten weten alles bij het oude te laten op gebied van vestigingen en werkgelegenheid.  Of het voor de inkoop van contractgroente effect zal hebben, is niet duidelijk. Een Nederlandse bron laat weten dat de beide fabrieken vooral op Vlaanderen en Noord-Frankrijk gericht zijn voor hun inkoop. Van een inkoopsamenwerking was tot dusver geen sprake. Voor Ardo Zundert geldt wel dat ingekocht wordt bij Nederlandse telers.

De twee diepvriesgroentebedrijven werden veertig jaar geleden onafhankelijk van elkaar opgericht door twee broers van de Haspeslagh-familie. Het fusiebedrijf, dat 3.800 werknemers zal tellen en 811.000 ton groenten, fruit en kruiden zal verwerken, krijgt de naam Ardo mee. Dat melden de twee West-Vlaamse diepvriesgroentebedrijven in een gezamenlijk bericht.

De fusie moet ervoor zorgen dat de bedrijven in familiehanden blijven. De particuliere financieringssmaatschappij NPM Capital verkoopt de aandelen in Dujardin Foods. Datzelfde NPM Capital is mede-eigenaar van de Nederlandse groenteverwerker Neerlands Glorie (HAK).

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer