Doorgaan naar artikel

Functies schappen blijven vervullen

Productschappen zijn een heel effectief en efficiënt middel als je privaat geld wilt gebruiken voor meerjarige innovatieprojecten.

Ook bij de Ehec-crisis hebben de productschappen een belangrijke rol gespeeld. Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in antwoord op vragen van PvdA over de rol van de productschappen voor de tuinbouwsector.

”Als de productschappen helemaal worden afgeschaft, zullen deze functies op een andere wijze moeten worden ingevuld. Het maakt mij niet uit hoe”, zegt Bleker.

De staatssecretaris kan nog niet zeggen wanneer er meer duidelijkheid komt over de toekomst van de productschappen. Het kabinet beraadt zich hierover nadat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen waarin wordt gevraagd om de productschappen op te heffen.

De verwachting is dat hier spoedig duidelijkheid over komt, ook voor de honderden medewerkers van de productschappen. Tijdens de Grüne Woche in Berlijn werd door ambtenaren, productschapbestuurders en bestuurders van het bedrijfsleven veel informeel overleg gevoerd over de toekomst van de schappen.

Bron: Boerderij Vandaag – Auteur: Mariska Vermaas 

Share this

Afbeelding
Mariska Vermaas

parlementair verslaggever

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin