Doorgaan naar artikel

Fruittelers Vereecken Agrarisch Ondernemer 2015

Zeist – Leander en Peter Vereecken zijn donderdag 26 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2015. Uit handen van juryvoorzitter Albert Jan Maat ontvingen de fruittelers uit Dronten in Hotel Theater Figi in Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van €12.500.

“De manier waarop de vijf genomineerden ondernemen kun je het best omschrijven als topsport. Ze hebben allemaal een enorme passie, waar ikzelf veel energie van krijg”, aldus de nieuwe juryvoorzitter Albert Jan Maat, algemeen voorzitter LTO Nederland. “Ik ben blij dat het ons is gelukt met Leander en Peter Vereecken in mijn eerste jaar als juryvoorzitter een fantastische winnaar uit te roepen.”

Juryrapport

In het juryrapport derhalve niets dan lof voor de broers Vereecken. Fruittelers Peter en Leander Vereecken bedrijven topsport. Zij brengen in hun bedrijf Vereecken Fruit op indrukwekkende wijze hun appels en peren tot waarde. Hun vizier is op de markt gericht. Hun ondernemerschap reikt verder dan de teelt. Zij zijn via een eigen initiatief Service2Fruit ook verder opgeschoven in de keten. Deze digitale marktplaats biedt transparantie in de huidige afzetstructuur in de sector.

Bij Vereecken Fruit gaat niets verloren. Iets lager gekwalificeerd fruit wordt geschild, verwerkt en afgezet in de bakkerijwereld. De broers ontwikkelden een eigen schilmachine voor appels en peren. Uit de schillen en het klokhuis wordt de laatste druppel sap geperst. Het vormt de basis voor een eigen saplijn. Het restant pulp vindt afzet als grondstof voor onder andere stroop.

Peter en Leander Vereecken zijn ondernemers vanuit een goed hart. Zij zijn maatschappelijk betrokken, wat onder meer blijkt uit inzet van Wajong-jongeren en steun aan hospice. Zij houden nadrukkelijk rekening met de omgeving. Via bestuurlijke betrokkenheid bij fruittelersorganisatie NFO werkt Leander aan een beter personeelsbeleid.

 

Bekijk hier een uitgebreide reportage over de winnende ondernemers.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin