Doorgaan naar artikel

Fruitteler stapt over op Indiase smalspoortrekkers

smalspoortrekkers premium

Een Captain-smalspoortrekker. - Foto: Captain Tractors.

Fruitteler Bert de Haan uit Kerk-Avezaath stapt over op Captain smalspoortrekkers bij de fruitoogst. Het Indiase merk is nieuw op de Nederlandse markt.

De Haan huurt bij de oogst trekkers bij voor de pluktreinen. Hij heeft zelf ook andere merken in bezit. Het bedrijf D&D Gijsberts uit Lienden levert al jaren de huurtrekkers aan De Haan, maar verdiepte zich in dit merk en overtuigde de fruitteler. “Met allemaal dezelfde trekkers kunnen de medewerkers veel makkelijker omgaan. Gebruikte modellen van andere merken kan ook, maar die hebben vaak allemaal een eigen handleiding en mankeren nog wel eens wat. Dit merk is 250 kilo zwaarder dan vergelijkbare modellen en dat duidt op robuuste kwaliteit. Het is heel compleet en toch aantrekkelijker geprijsd.” Voor De Haan betekent de inzet van nieuwe tractoren ook meer bedrijfszekerheid. Na de oogst worden de trekkers weer opgeslagen bij Gijsberts.

Specificaties

De Mitsubishi 3 cilinder dieselmotor levert een koppel van 76NM bij 2.000 toeren. De trekker heeft een hefvermogen van 750 kilogram. De smalspooruitvoering beschikt over 9 versnellingen vooruit en 3 versnellingen achteruit en kan een topsnelheid behalen van ruim 21 km/u.

Nieuw in de fruitteelt

Het merk is nieuw in de fruitteelt, weet de machinebeheerder uit Lienden. “Er draaien al wel modellen van in de paardenbranche en particulieren, maar nog niet in de teelt. Met een Mitsubishi dieselmotor is de techniek ook vertrouwd.” denkt Gijsberts. Risico’s bij het instappen op het Indiase merk ziet Gijsberts niet. Hijzelf verwacht een gunstige inruilwaarde over 10 jaar.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin