Fruitteam The Greenery verhuist naar Breda

16-03 | Laatste update op 08-07 | |
Bovenaanzicht van locatie Breda waar The Greenery Growers fruit, rabarber en asperges afhandelt. - Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
Bovenaanzicht van locatie Breda waar The Greenery Growers fruit, rabarber en asperges afhandelt. - Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

De logistieke en commerciële fruitactiviteiten van The Greenery zijn verhuisd naar Breda. Het is onderdeel van centralisatie van activiteiten.

The Greenery BV bestaat uit meerdere onderdelen: The Greenery Growers, The Greenery Logistics en The Greenery International. De verhuizing is de laatste stap in die wijziging. Bijna dertig mensen wisselen standplaats Barendrecht in voor Breda.

De lijnen worden korter. Verkoop (commercie) en de ketenafdeling SCM (supplychain management) van The Greenery Growers zien door de verhuizing de producten op de vestiging letterlijk staan. Ze houden zo directer contact met klanten en telers, zegt Aad van Dijk, commercieel manager zachtfruit. “Door te gaan werken met korte lijnen en dicht op het product, kunnen we snel schakelen. We werken als één team, in het belang van maximale efficiëntie.”

Focus op dagmarkt en webshop

Hoe de volume-ontwikkeling is in fruit bij The Greenery Growers, wil Van Dijk niet zeggen. Wel zegt hij dat de commerciële balans in afzet tussen retail en dagmarkt bij zachtfruit gelijk blijft aan vorig jaar. Toen werd op initiatief van telers meer volume ingezet op de dagmarkt. “De resultaten van vorig jaar laten zien dat die balans tussen retail en dagmarkt goed was. We zullen dit jaar meer focus leggen op de webshop. Die moet nog groeien bij klanten, maar de snelheid en het gemak van dit instrument zijn groot.”

Centraliseren sorteren

Op korte termijn verandert er niets in het thuissorteren bij telers. Over die focus op regionale sorteerders wordt wel gesproken. The Greenery streeft naar verdere centralisatie van die activiteiten om daarmee flexibeler en sneller te zijn.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer