FruitMasters zet stap in zuivelschap met Kanzi-kwark

04-10 | |
FruitMasters met Kanzi-kwark op de markt. - Foto: FruitMasters
FruitMasters met Kanzi-kwark op de markt. - Foto: FruitMasters

Coöperatie FruitMasters laat Kanzi-appels verwerken in boerenkwark en doet een pilot in 190 Jumbo-winkels.

Het product moet in het zuivelschap een onderscheidende plek krijgen vanwege het grote aandeel Kanzi-appels. Er wordt 20% Kanzi-compote toegevoegd aan de kwark. FruitMasters gelooft dat met deze verwerking een meerprijs gerealiseerd kan worden voor de mindere Kanzi-appels. Een woordvoerder: “We zijn initiator van het project. We laten het produceren. Dat is uitbesteed aan een ambachtelijke zuivelproducent. Vooralsnog staat hier bij FruitMasters geen zuivellijn.”

FruitMasters is licentiehouder van Kanzi in Nederland. Merkeigenaar is European Fruit Co-operation, waar oud-FruitMasters-directeur Sjors Kruiper voorzitter is. De huidig commercieel directeur van FruitMasters Adriaan Vis is afkomstig uit de zuivel.

De kwark ligt bij 190 winkels van Jumbo. “Het is de eerste stap die we zetten buiten het AGF-schap. We gaan nu kijken, kunnen we opschalen, wat zijn de reacties van consumenten?” FruitMasters heeft andere clubrassen, maar nog niet met de naamsbekendheid van Kanzi, waarvoor al jaren veel geld aan promotie wordt besteed.

De kwark wordt geproduceerd bij de zuivelmakerij op landgoed Ten Vorsel in Bladel. De 125 koeien lopen in een vrijloopstal waar de dieren ruim 200 dagen per jaar, minimaal zes uur per dag, in de wei lopen. Het product draagt daardoor keurmerken als ‘Weidemelk’ en ‘Echte Boerderijzuivel’.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer