Doorgaan naar artikel

Frugi-Venta en DPA niet ver van fusie

Image

De koepelorganisaties voor handelsbedrijven en afzetbedrijven in de groenten en fruitsector, Frugi Venta en DPA, tekenen mogelijk nog dit jaar een overeenkomst die moet leiden tot fusie.

Dat zei directeur Gert Mulder in de kantlijn van het Grote Agrodebat dat het LEI in Madurodam organiseerde. Volgens Mulder spreekt het voor zichzelf dat de organisaties een serie taken die voorheen bij het Productschap Tuinbouw (PT) lagen nu samen in een soort privaat productschap overnemen. Het PT investeert sinds het een nieuwe koers ontwikkelde niet langer in generieke productpromotie, marktonderzoek en informatielogistiek. “Deze taken zijn voor de Nederlandse tuinbouwketens heel belangrijk.”

Van directe fusie kan nog niet op korte termijn sprake zijn door de grote verschillen tussen de organisaties. Waar Frugi Venta meer dan 400 leden telt, bestaat DPA uit een zestal bedrijven waaronder The Greenery en FresQ en Fruitmasters. “Maar ik verwacht dat we binnen afzienbare tijd, misschien voor het einde van het jaar, een concreet plan kunnen presenteren.”

Delen

Image
Jan Cees Bron

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin