Doorgaan naar artikel

‘Franse tuinbouw krijgt 550 miljoen steun’

Image

De Franse tuinbouw kan van een aantal steunmaatregelen profiteren die samen oplopen tot 550 miljoen euro.

Dat heeft minister Stéphane le Foll van landbouw laten weten bij de opening van het Salon des productions végétales Sival in Angers.

Het pakket maatregelen omvat onder meer ontheffing, uitstel of verlaging van verschillende sociale lasten en belastingen. Dat geldt met name voor seizoenskrachten ‘waar juist de tuinbouw veel gebruik van maakt’. Volgens de minister kunnen alle sectoren binnen de tuinbouw van de verlichtingen profiteren. Zijn ministerie praat bovendien met de vier grootste banken in het land over uitstel van aflossingen en soortgelijke maatregelen voor tuindersbedrijven die in financiële nood verkeren. ”We willen dat allemaal snel geregeld hebben.”

Le Foll probeert met zijn pakket tegemoet te komen aan de vele klachten vanuit de land- en tuinbouw over de hoge arbeidskosten, met name in vergelijking met grote concurrenten als Duitsland en Spanje. Boeren en tuinders beschuldigen hun buitenlandse collega’s vaak van ‘sociale dumping’ en hebben daar afgelopen zomer ook weer regelmatig en op grote schaal actie tegen gevoerd.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin