Doorgaan naar artikel

Franse supermarkt helpt glasgroentetelers

Image

De Franse supermarktketen Carrefour laat groente- en fruittelers hun waren rechtstreeks aan de consument verkopen op ’t parkeerterrein of in de winkelhal rond een van de hypermarkten.


Carrefour maakt dat gebaar omdat er door de weersomstandigheden van de laatste maanden een overvloed van zomerfruit en –groente op de markt is.

Volgens de tuinbouwsector liggen de aangevoerde volumes voor sommige soorten momenteel 30 procent boven het normale niveau voor deze tijd van het jaar. De producentenorganisaties voor tomaten, komkommer, perziken, nectarines en meloenen hebben daarom met Carrefour afspraken kunnen maken om over directe verkoop tijdens de weekenden.

De stalletjes mogen ook blijven staan tot het overschot is weggewerkt. Op de verkooppunten wordt met grote plakkaten duidelijk gemaakt dat het om producten van telers uit de eigen omgeving gaat. ”Met deze actie toont Carrefour dat het werkelijk belang stelt in onze sector. We hopen dit nu ook snel met andere grote winkelbedrijven af te kunnen spreken,” aldus voorzitter Bruno Darnaud van de bond van Franse perziken- en nectarinetelers.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin