Doorgaan naar artikel

Forse areaalgroei Prominent

Forse areaalgroei Prominent

Forse areaalgroei Prominent

Het trostomatenareaal van Prominent beslaat komend jaar een oppervlakte van 301,5 hectare door een uitbreiding met 30,5 hectare, deels telers van The Greenery.

Daarmee zou Prominent op de huidige areaalverdeling tussen telersverenigingen in de top-drie verkeren, achter Harvest House (344 hectare), maar voor Van Nature en Best of Four die bij een fusie wel weer groter worden dan Prominent.

De groei bij Prominent komt door nieuwe leden, waarvan twee van The Greenery. De nieuwe leden zijn Gebroeders Zwinkels met vestigingen in De Lier en Zevenhuizen, Kwekerij Dukker uit Tinte en Van Wingerden Tomaten uit Poeldijk. De eerste twee bedrijven zijn afkomstig van The Greenery. Het lidmaatschap bij Prominent betekent automatisch ook een lidmaatschap bij Coöperatie DOOR. Het aantal Prominent-leden staat bedraagt straks 27.

Het bedrijf Gebroeders Zwinkels teelt tros- en pruimtomaten op 13,7 hectare. Dukker brengt een areaal van circa 14 hectare specialty-tomaten onder bij Prominent. De gebroeders Dukker waren al enige jaren aan Prominent verbonden met hun andere teeltbedrijf voor cocktailtomaten.

Beheer
WP Admin