Doorgaan naar artikel

Focus Harvest House even niet op fusie

Harvest House is voorlopig gestopt met het zoeken naar fusiemogelijkheden in vruchtgroenten, stelt topman Jelte van Kammen. Gesprekken zouden zijn stukgelopen.

Op de Fruit Logistica, de handelsbeurs in Berlijn, gaan verhalen over mislukte fusiegesprekken tussen Harvest House en Growers United. Dat bevestigen meerdere anonieme bronnen. Gesprekken tussen de twee vruchtgroentepartijen zouden zijn afgebroken. Beide afzetorganisaties bevestigen die gesprekken zelf niet. “We zijn veel met elkaar in gesprek. We zijn aandeelhouder van Source.ag, werken in de Federatie Vruchtgroentenorganisaties samen aan projecten als 100% groen en zitten samen in data. Er zijn dus veel gesprekken”, zegt Van Kammen. Ook Growers United heeft ditzelfde antwoord. Toch wordt de vraag over fusiegesprekken niet keihard tegengesproken.

Niet meer dansen

Van Kammen zegt er wel dit over. “Wij gaan voorlopig even niet meer lonken naar andere partijen. Wij zeggen al tijden dat twee afzetorganisaties voor vruchtgroente wel genoeg zijn en wij staan open voor fusie. Het is als dansen met een meisje. We lonken, maar er gebeurt niets.”

Dat andere afzetorganisaties niet de stap van fusie overwegen, vindt Van Kammen zonde, omdat de aanleiding op de markt er echt wel is. Die terughoudendheid kan te maken hebben met de grootte van de teeltbedrijven van Harvest House, erkent hij ook. Een angst om onder gesneeuwd te worden. “Het is jammer en onnodig, maar er zijn uitdagingen genoeg die we aan moeten pakken en waar we aandacht aan willen geven.”

Overleg

Op de Fruit Logistica is goed zichtbaar hoe makkelijk overleg plaatsvindt tussen de afzetorganisaties onderling en in gezamenlijke bijeenkomsten. Dat geeft aan dat de banden goed zijn, maar verder dan dat lijkt het voorlopig niet te gaan.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin