Doorgaan naar artikel

Fiscus mag heffing innen aspergeteler 12 jaar na inval

De fiscus gaat alsnog belasting heffen op winst uit verkoop van asperges die door uitgebuit personeel werd gestoken twaalf jaar geleden.

In 2011 kwam een grote uitbuitingszaak in het nieuws op een aspergebedrijf. Twaalf jaar later gaat de fiscus alsnog inkomstenbelasting heffen op de dat jaar verkochte asperges bij dit bedrijf. Het bedrijf kreeg aanvankelijk uitstel tot 2013, maar deed zelf nooit aangifte over dat jaar.

Hoger beroep afgewezen van de aspergeteler

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een hoger beroep afgewezen van de aspergeteler. De teler wijst onder meer de berekening van de fiscus af. Daar zou geen rekening zijn gehouden met kosten en afschrijvingen. De opbouw van de aanslag wordt in de uitspraak vermeld. Het bedrijf verdiende in 2011 € 231.960 met de verkoop van asperges en betaalde daarvoor € 50.000 aan loonkosten. Het bedrijf is op een executieveiling verkocht datzelfde jaar, wat ook een stakingswinst opleverde van € 86.600. De inspecteur berekende het inkomen uit werk en inkomen door rekening te houden met de zelfstandigenaftrek, stakingsaftrek en MKB-winstvrijstelling.

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin