Doorgaan naar artikel

Fiscaal voordeel innovatie in groene gewasbescherming

De ontwikkeling van nieuwe groene gewasbeschermingsmiddelen kan onder dezelfde fiscale voorwaarden als de ontwikkeling van nieuwe chemische middelen. Dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) woensdag aan de Tweede Kamer laten weten.

De Tweede Kamer vroeg vorig jaar de ontwikkeling van groene gewasbeschermingsmiddelen ook toe te laten in de zogenoemde innovatiebox. Een wetswijziging bij het belastingplan werd ingediend door SGP, CDA en D66.

Wiebes kon de wetswijziging niet meteen doorvoeren, omdat hij toestemming nodig had van de Organisatie voor de Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de Europese Unie. Die goedkeuring heeft Wiebes vorige week gekregen. Wiebes heeft nu bepaald dat investeringen in de ontwikkeling van nieuwe groene gewasbeschermingsmiddelen met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar in de innovatiebox mogen vallen.

Indiener van de wetswijziging Elbert Dijkgraaf zegt blij te zijn dat producenten va biologische middelen nu ook aanspraak kunnen maken op de innovatiebox.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin