Doorgaan naar artikel

Fieldbee-gps: aantrekkelijk alternatief voor electrisch stuursysteem

Fieldbee lanceerde onlangs het nieuwe Powersteer elektrische stuursysteem waarmee je op 2,5 cm nauwkeurig kan rijden. Boerderij bekeek een setje voor een eerste indruk.

Fieldbee lanceerde de nieuwe Powersteer onlangs als opvolger van de MDU (mechanical drive unit). De laatstgenoemde is te herkennen aan het grote tandwiel dat je aan het stuur klemt. Een losse stuurmotor drijft via dit tandwiel het stuur aan om een lijn te kunnen volgen. De Powersteer is anders: je vervangt het stuur door een stuurtje met stuurmotor van Fieldbee. Met een vanafprijs van € 4.200 een erg interessante set.

Volle ontvanger

Tijdens ons bezoek zien we dat de gps-ontvanger op de neus is gemonteerd. De recentelijk vernieuwde ontvanger heeft de ECU (het brein van het systeem) en de hellingsensor in de ontvanger verwerkt. Het voordeel hiervan is dat je bij het overzetten naar een andere trekker minder losse componenten hoeft te verplaatsen. De ontvanger staat tijdelijk op de neus van de trekker, en moet uiteindelijk op het dak komen te staan.

Op dit moment werkt de hellingsensor nog niet optimaal, waardoor hij zo laag mogelijk bij de grond moet staan voor een betere nauwkeurigheid. Fieldbee werkt wel aan de software en probeert zo snel mogelijk het algoritme aan te passen zodat de bol op het dak kan. Dan werkt het systeem ook nauwkeuriger dan nu. De ontvanger klikt via een snelsluitsysteem op een adapterplaatje dat je op het dak kunt plakken.

Lees het hele interview

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin