Doorgaan naar artikel

Faillissement aspergerobotbouwer naar afwikkeling

Aspergerobot van Cerescon voor het faillissement. Foto: Stan Verstegen premium

Aspergerobot van Cerescon voor het faillissement. Foto: Stan Verstegen

Het faillissement van aspergerobotbouwer Cerescon kan afgewikkeld worden. Er zijn geen onregelmatigheden. Schuldeisers hoeven weinig uit de verdeling te verwachten.

Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag van de curator. Hij spreekt over een afwikkeling eind dit jaar, omdat geen juridische stappen te verwachten zijn tegen de verantwoordelijken van het bedrijf. De curator stuit op een zeer beperkte boedel, omdat de licentierechten voor de robot niet in Cerescon BV waren gestald, maar in de holding. In een aparte faillissementszaak zijn de rechten alsnog verkocht, maar de opbrengst komt dus niet toe aan de schuldeisers van Cersescon BV.

Het is oud-investeerder Cees Welten zelf die de licentierechten kocht. Hij probeert op eigen kosten een Sparter oogstrobot marktrijp te maken. Recent liet Welten weten op zoek te gaan naar een bedrijf dat de robot verder marktrijp wil maken en op de markt brengen.

Schuld van € 5,8 miljoen

In totaal hebben 52 schuldeisers voor € 5,8 miljoen aan claims ingediend. Daar zitten ook enkele miljoenen in uit ontwikkelingsfondsen van verschillende overheden. De boedel bestaat op dit moment uit € 215.000, afkomstig uit een veiling van bedrijfsmiddelen en voorraad. UWV en Belastingdienst hebben afzonderlijke claims ingediend met prioriteit.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin