Doorgaan naar artikel

Europese marktleider Munckhof Machinefabriek overgenomen

Foto: Munckhof Machinefabriek

Foto: Munckhof Machinefabriek

Het familiebedrijf Munckhof Machinefabriek uit Horst komt na 134 jaar voor het eerst in handen van nieuwe eigenaren. De Europese marktleider in de ontwikkeling en productie van technieken voor de fruitteelt is overgenomen door Henri Michiels en Han Smits.

Van den Munckhof Machinefabriek is sinds eind mei in handen van Henri Michiels en Han Smits. Michiels werkte voorheen als technisch commercieel directeur bij Dinnissen Process Technology in Sevenum en Smits is voormalig manager international business development bij het Zwitserse Glencore Grain.

Zij gaan met Munckhof verder op gebied van ontwikkelen en productie van hightech oplossingen voor precisie landbouw onder de naam Munckhof Fruit Tech Innovators. Daarbij valt te denken aan de toepassing van nog meer slimme sensoren, GPS technieken, internetkoppelingen en de automatische registratie en het gebruik van big data.

Lange historie

Munckhof Machinefabriek werd in 1884 opgericht door de lokaal bekende smid ‘Smitten Ties’. Al die tijd bleef het bedrijf in handen van nakomelingen uit de familie Van den Munckhof. Munckhof Machinefabriek ontwikkelde zich tot een A-merk leverancier en Europese marktleider op het gebied van oogsttechieken, spuitinstallaties en kistenvullers voor vooral de teelt van appels, peren, kersen, bessen en olijven. Het bedrijf heeft nu nog 40 medewerkers en een omzet van 6 miljoen euro.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin