Doorgaan naar artikel

Europees platform tegen voedselverspilling

Afgekeurde groente. <br /><em>Foto: Jan Willem Schouten</em>

Afgekeurde groente. <br /><em>Foto: Jan Willem Schouten</em>

De Europese Commissie heeft 37 organisaties uit wetenschap, industrie en belangenorganisaties geselecteerd om deel te nemen aan het Europees platform tegen voedselverliezen en voedselverspilling. Dit platform gaat in september aan de slag.

Wageningen Universiteit en Researchcentrum is een van de organisaties die zijn geselecteerd om deel uit te maken van het EU-platform tegen voedselverspilling. Ook de Europese koepel van landbouworganisaties Copa-Cogeca en andere koepels van Europese brancheorganisaties maken er deel van uit.

Verspilling voedsel tegengaan bij oogst, verwerking en consumptie

De Europese Commissie streeft ernaar om de voedselverspilling per hoofd van de bevolking in 2030 gehalveerd te hebben ten opzichte van 2015. Dat vloeit voort uit de afspraken die gemaakt zijn in de duurzaamheidsdoelstellingen binnen de Verenigde Naties.

De aanpak richt zich zowel op de verliezen na de oogst als op verspilling bij de verwerking en de consumptie van voedingsmiddelen.

Het platform zal in september voor het eerst bijeenkomen.

De Europese Commissie streeft ernaar om de voedselverspilling per hoofd van de bevolking in 2030 gehalveerd te hebben ten opzichte van 2015.

Delen

Jan Braakman
Jan Braakman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin