Doorgaan naar artikel

EU-lidstaten gaan verder met voorstel gewasbescherming

De Europese landbouwministers proberen de voorstellen voor vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in leven te houden. Dat zei de Spaanse minister van landbouw, Luis Planas Puchades, na afloop van de vergadering van landbouwministers.

Het Europees Parlement wees de voorstellen van de Europese Commissie voor duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen eerder af. De Europese Commissie heeft voorstellen gedaan die het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot 2030 moet halveren. De Spaanse landbouwminister maakte in vergadering met zijn collega’s duidelijk dat hij op ambtelijk niveau de gesprekken wil voortzetten. Het merendeel van de landbouwministers steunt hem daarin. Planas Puchades kan er niet veel tijd meer aan besteden. Zijn voorzitterschap eindigt bij de jaarwisseling.

Onzekere situatie door opstelling parlement

De Spaanse voorzitter van de landbouwministers zei na afloop van de landbouwraad dat hij het werk wil voortzetten. “Ik blijf optimistisch en ik denk dat we voortgang kunnen boeken. Als dat voor de Europese verkiezingen lukt, is dat mooi. Zo niet, dan moeten we toch doorwerken.” De Spanjaard zei dat de situatie door de opstelling van het Europees Parlement wel erg onzeker is.

Het dossier over gewasbescherming zal na de jaarwisseling door het Belgische voorzitterschap worden overgenomen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin