Doorgaan naar artikel

ETP: Intekenen aardwarmte Polanen verloopt goed

Zo’n 90% van de geïnteresseerde bedrijven hebben getekend voor aardwarmte in project Polanen.

Voor het warmtecluster Polanen ontwikkelt het contracteren van de bedrijven zich daarmee goed. In totaal is voor bijna 20 MWth vastgelegd. Dat is belangrijk om subsidie voor duurzame energie (SDE+) te verkrijgen. De afgelopen weken en maanden zijn de meeste contracten getekend voor 15 jaar. Dat stelt Energie Transitie Partners (ETP).

Samenwerking

Aardwarmte Polanen is een samenwerking tussen Warmtecoöperatie Polanen en Energie Transitie Partners. De Warmtecoöperatie Polanen bestaat uit 50 glastuinbouwbedrijven in Monster en omgeving. Het aangesloten areaal bedraagt ongeveer 165 hectare.

Afweging bij tekenen

Voor telers is de afweging complex met de verwachte ontwikkelingen op de gas- en elektriciteitsmarkt, erkent ETP. Hoe ver stappen ze in aardwarmte? “De ondernemers nemen in hun afwegingen de huidige energieprijzen mee, maar kijken ook zeker naar de ontwikkelingen op middellange termijn. Dit verschilt ook per ondernemer en dat uit zich in de hoogte van het intekenen”, stelt een woordvoerder. De strategische waarde van verduurzaming is daarmee ook zeker onderdeel van de afweging. De bedrijven tekenen een overeenkomst voor 15 jaar, waarbij levering over twee jaar start.

Tekst gaat verder onder de foto

Plannen warmtenetwerk Polanen. Bron: ETP

Plannen warmtenetwerk Polanen. Bron: ETP

Structuursubsidie

Het project heeft subsidie ontvangen van het programma Kansen voor West. Dat is een innovatieprogramma met onder meer Europees geld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De brengt aanleg van het warmtenetwerk een stap dichterbij.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin