Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Eten we de komende jaren nog wel Nederlandse sla?’

Als Movento geen herregistratie krijgt, dan zal de uitdaging alleen nog maar groter worden en worden de teelten onuitvoerbaar. Eten we dan de komende jaren nog wel Nederlandse sla?”
Een behandeling tegen smet aan de onderkant van de bollen moet voordat het gewas de grond dicht heeft. Foto: Stan Verstegen

Een behandeling tegen smet aan de onderkant van de bollen moet voordat het gewas de grond dicht heeft. Foto: Stan Verstegen

Was er in de zomerteelten nog sprake van een wat wisselende gewasstand, bij de huidige herfstteelten is dat bij Compliment niet meer het geval. “Door de hogere temperaturen groeien de producten nog steeds snel. We zijn nu nog ijsbergsla aan het oogsten van zesenhalve week. De kwaliteit en bolomvang is goed”, aldus Marcel Claasse op 17 september.

De grootste uitdaging van het moment zijn bladluizen. “Zeker in Brabant en Limburg is de druk momenteel hoog. Het is nu al een uitdaging om ze met Movento, Sivanto Prime, Batavia en Pirimor onder de duim te houden, want elk middel heeft ook nog zijn eigen toepassingsbeperkingen. We kijken ook naar groene middelen, maar die hebben ook zo hun beperkingen. We zullen het hier de komende winter met onze sector over moeten gaan hebben. Als Movento geen herregistratie krijgt, dan zal de uitdaging alleen nog maar groter worden en worden de teelten onuitvoerbaar. Eten we dan de komende jaren nog wel Nederlandse sla?”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers