Doorgaan naar artikel

Enza Zaden neemt veredelingsprogramma wortel van Carosem over

Enza Zaden wortel premium

Met de introductie van wortel wordt er een nieuw gewas aan het portfolio van Enza Zaden toegevoegd - Foto: Stan Verstegen

Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden heeft het wortelveredelingsprogramma van het Duitse bedrijf Carosem overgenomen. Voor Enza Zaden betekent dit een uitbreiding van het portfolio.

De overname, vanaf 1 juli, omvat een wortelveredelingsprogramma, meerdere commerciële rassen en voorraad. Personeel gaat niet mee. De integratie van dit nieuwe veredelingsprogramma en de commerciële rassen vereisen uitbreiding van de bestaande organisatie van Enza Zaden.

Breed portfolio

Enza Zaden staat bekend om de ontwikkeling van groenterassen in 34 internationale en lokale gewassen. Met de introductie van wortel voegt het bedrijf een nieuw gewas aan het portfolio toe. Dat bevat al gewassen bevat sla, tomaat, ui, meloen, peper, paprika en komkommer.

Nieuwe wortelrassen

Jaap Mazereeuw, CEO Enza Zaden: “Voor ons is dit een spannende ontwikkeling, omdat we hiermee een nieuw gewas toevoegen aan ons productportfolio. Met deze acquisitie kunnen we nog beter voldoen aan de behoeften van onze klanten en onze aanwezigheid op de markt vergroten. Hoewel het ontwikkelen van nieuwe wortelrassen een proces kan zijn dat zich uitstrekt over een periode van tien jaar, streven we ernaar om op lange termijn een toonaangevende speler op de markt voor wortels te worden.”

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin