Doorgaan naar artikel

Enza Zaden bouwt nieuwe locatie voor Vitalis

Allison Thomas, Chief Operations Officer en Dirk Neelis, Chief Financial Officer van Enza Zaden onthulden het bouwbord en gaven zo het startsein voor de bouw van de biologische productielocatie. - Foto: Pieter Prins Fotografie premium

Allison Thomas, Chief Operations Officer en Dirk Neelis, Chief Financial Officer van Enza Zaden onthulden het bouwbord en gaven zo het startsein voor de bouw van de biologische productielocatie. - Foto: Pieter Prins Fotografie

Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden heeft het startsein gegeven voor de bouw van een duurzame productielocatie van 8 hectare in Luttelgeest (Flevoland). Hier gaat Vitalis biologisch zaad produceren.

De productie van Vitalis op deze locatie gaat voornamelijk biologisch paprika- en komkommerzaad betreffen, maar ook biologisch sla- en preizaad. Vitalis verwacht vanaf april 2024 de eerste zaden te zaaien.

Zonnepanelen en opvang regenwater

Op het terrein van 8 hectare wordt gestart met de bouw van 3 hectare kassen. Daarnaast komen er een zaadproductiegebouw, een zaadextractiegebouw, een groot bassin en een helofytenfilter, ofwel een biofilter voor de zuivering van afvalwater.

Om zo duurzaam mogelijk groentezaden te gaan produceren, plaatst het familiebedrijf onder andere ruim 900 zonnepanelen op de daken. In het bassin van 7.000 vierkante meter, met een inhoud van bijna drie olympische zwembaden, wordt regenwater opgevangen. Daarmee kan naar verwachting aan de totale waterbehoefte van de locatie worden voldaan.

Vitalis heeft een scala aan vollegrondsgroenten in het portfolio waaronder pompoenen.

Delen

Stan Verstegen
Stan Verstegen

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin