Ekomenu zet CO2-impact op kassabon

16-05 | Laatste update op 19-09 | |
Ekomenu profileert zichzelf als de gezonde maaltijdbox. Foto: Ekomenu
Ekomenu profileert zichzelf als de gezonde maaltijdbox. Foto: Ekomenu

Maaltijdboxbedrijf Ekomenu zet naast de prijs ook de milieu-impact op de kassabon.

Ekomenu is hiermee een van de eerste partijen die de consument inzicht geeft in de milieu-impact van het consumeren. Klanten kunnen zien hoeveel water is verbruikt en wat de CO2-impact is van producten in de maaltijdbox. De impact wordt berekend met de The Greenhouse Gas Protocol (GHG Protocol). Door dit transparant te maken, hoopt het bedrijf dat consumenten zich bewust worden van de impact van hun eetgedrag en dat zij andere keuzes gaan maken. Bijvoorbeeld vaker kiezen voor biologisch, meer groente eten en vaker plantaardig. De gemiddelde uitstoot van een avondmaaltijd is 1.690 gram, dat kan volgens Ekomenu met 45% dalen.

Lees verder onder foto

Ekomenu profileert zichzelf als de gezonde maaltijdbox. Foto: Ekomenu

Ekomenu profileert zichzelf als de gezonde maaltijdbox. Foto: Ekomenu

Vitaliteit, groenten en waterverbruik

Naast milieu-impact heeft Ekomenu ook inzicht in drie andere pijlers: vitaliteit, groenten en waterverbruik. Voeding heeft veel impact op de gezondheid van mensen. Oprichter en CEO van Ekomenu Jack Stroeken: “Voeding kan juist zoveel positiefs doen voor jouw gezondheid. Daarom geven we nu per pijler aan wat de impact is van jouw keuze en wat je misschien beter zou kunnen kiezen. Denk aan veel groenten, volkoren- en onbewerkte ingrediënten of een keer vaker vegetarisch. Door gezonder te eten win je gezonde levensjaren voor jezelf én voor toekomstige generaties.”

Gezonde maaltijdbox

Ekomenu profileert zichzelf als de gezonde maaltijdbox. Op dit moment hebben zij keuze uit 25 verschillende maaltijden per week, de een met meer milieu-impact dan andere. Het bedrijf startte in 2016 en heeft nu als zijtakken ook Streekbox en Beebox. Het maaltijdboxbedrijf is naast Nederland ook actief in België.

Hilhorst
Alieke Hilhorst redacteur Food&Agribusiness


Beheer