Doorgaan naar artikel

Eindejaarstips: doe er je voordeel mee

Foto: ANP

Foto: ANP

Eindejaarstips, ieder jaar worden we er weer mee doodgegooid. Elk zichzelf respecterend accountants- of notariskantoor strooit aan het einde van het jaar met belastingtips.

Vroeger meestal op papier, tegenwoordig via digitale nieuwsbrieven. Alles met als doel om de eigen omzet nog even op te krikken. Daar is helemaal niets mis mee zolang de klanten van die kantoren er maar voordeel bij hebben. Ook de ‘agro-accountantskantoren’ laten van zich horen. Sommige zelfs met speciale tips voor de boer en tuinder.

Klassiekers

De tips zelf zijn in de meeste gevallen niet zo spannend. De meeste komen jaar in, jaar uit weer terug. Sommige tips gaan zelfs al tientallen jaren mee. Denk bijvoorbeeld aan de tip dat het verstandig is met het oog op de investeringsaftrek om investeringen te spreiden over verschillende jaren. Een andere klassieker is de tip om een grote privéaankoop zoals bijvoorbeeld een auto nog voor het einde van het jaar te doen. Hierdoor kan de belastingheffing over privévermogen verminderd worden.

Veel voordeel opleveren

Oude wijn in nieuwe zakken kun je zeggen. Maar dat wil niet zeggen dat de tips nutteloos zijn. Hoewel de meeste tips niet nieuw en niet spectaculair zijn, kunnen ze wel heel veel voordeel opleveren. Vaak kan met een kleine actie of verschuiving een aanzienlijke belastingbesparing bereikt worden.

Het loont dan ook vaak om de tips door te nemen. Neem er eens even de tijd voor en loop de digitale nieuwsbrieven van de accountants- of notariskantoren eens door. Er zit vast een tip bij die u goed kunt gebruiken. En baat het niet, dan schaadt het niet.

Ik wens u allen een (financieel) gezond en gelukkig 2017 toe!

Beheer
WP Admin