Doorgaan naar artikel

‘E=f(Q+A)’

Omdat teeltplannen in de kas zijn aangepast, zijn medewerkers tot later in het seizoen nodig. Maar ondanks meer concurrentie met andere sectoren – of juist vanwege betere huisvesting en beter loon boven cao-peil – zijn er op dit moment weinig problemen met het vinden van productiepersoneel.

Het vinden van goed en voldoende kaderpersoneel lijkt echter hogere wiskunde. Ik ontvang veel vragen van ondernemers over hoe Delphy goede consultants/onderzoekers en trainers vindt en behoudt.

Professionaliteit

Als ik het vergelijk met vroeger (zeg dertig jaar geleden), werden onze mensen (ikzelf dus ook) vooral inhoudelijk opgeleid. Op dit moment is dat niet voldoende: naast de inhoud van de boodschap is de manier van overbrengen van de boodschap net zo belangrijk. De effectiviteit (E) van de boodschap is de functie (F) van de kwaliteit (Q) en de acceptatie (A) oftewel E=f(Q+A). Binnen de Delphy Academy valt dit onder professionaliteit.

Vier dagen per week werken/studeren is de nieuwe trend

Zichzelf ontplooien

Ook binnen Delphy willen (en moeten) we verjongen. De huidige generatie wil zichzelf graag ontplooien. Dit is belangrijker dan een groot huis en een mooie auto. Ik herken dat van mijn eigen kinderen: zij die werken en zij die nog studeren. Vier dagen per week werken/studeren is de nieuwe trend: veel vrije tijd, veel reizen, veel vrijwilligerswerk en het liefst alle zaken gezamenlijk oppakken.

Aanstekelijk

Persoonlijk was het voor mij even wennen, als workaholic, maar ik ben er nu erg enthousiast over. Blijkbaar werkt dit aanstekelijk, want er zijn diverse MT-leden die graag willen aansluiten bij de Delphy Academy.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Jeroen van Buren

manager glasgroenten bij Delphy

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin