Doorgaan naar artikel

Eerste contracten aardwarmte Polanen

Eerste contracten aardwarmte Polanen

Eerste contracten aardwarmte Polanen

Eind vorige week tekenden vier bestuursleden van Warmtecoöperatie Polanen als eerste het warmteleveringscontract aardwarmteproject Polanen.

De contractondertekening is een belangrijke stap in de realisatie van het duurzame warmteproject in het gebied Monster (Z.-H.). De bestuursleden van de Warmtecoöperatie Polanen (Kwekerij van Niel, Koppert Cress, H en P.H. van der Knaap en Van de Ende Rozen) werken ondertussen drie jaar samen met Energie Transitie Partners om het project voor elkaar te krijgen. De telers uit Monster zijn de eerste deelnemers die zich met de overeenkomst voor 15 jaar verbinden aan het duurzame aardwarmteproject.

Aansluiting warmtenet

Nu zijn de glastuinbouwondernemers in het gebied aan zet om te kijken of aardwarmte bij hun bedrijf past en ook op korte termijn te ondertekenen. Alleen zo kan het aardwarmteproject binnen de gestelde deadline van de subsidie duurzame energie (SDE+) gerealiseerd worden, en kan aansluiting plaats vinden op een toekomstgericht warmtenet (Warmtesysteem Westland).

‘Alle bedrijven nodig’

Ivan van Niel (Kwekerij van Niel): “Alle bedrijven hebben we nodig om het project rond te kunnen rekenen. Ons gebied wordt behoorlijk groot. Tegen iedereen die denkt ‘misschien komt die pijp bij mij langs’, wil ik zeggen: ga het gesprek aan, want er is meer mogelijk dan je denkt.”

Laagdrempelig model

Samen met de warmtecoöperatie is een aanbod ontwikkeld dat zowel aantrekkelijk is voor grootverbruikersals voor kleinere (ketelgas) bedrijven. Het is een laagdrempelig model waaraan iedereen met warmtevraag mee kan doen. Als de komende weken de overeenkomsten gesloten worden met de andere ondernemers in het gebied, kunnen over een aantal maanden definitieve investeringsbeslissingen genomen worden met betrekking tot de realisatie van het aardwarmteproject.

De beoogde locatie voor het aardwarmteproject in Polanen is Madeweg 43a in Monster.

Beheer
WP Admin