Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Een THT-datum moet wel reëel zijn’

Bij het Voedingscentrum denken we in eerste instantie aan de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum geeft echter ook voorlichting over voedsel en duurzaamheid, met voedselverspilling als eyecatcher.
Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Bij het Voedingscentrum denken we in eerste instantie aan de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum geeft echter ook voorlichting over voedsel en duurzaamheid, met voedselverspilling als eyecatcher.

Duurzaam eten

Corné van Dooren is bij het Voedingscentrum de kennisspecialist op gebied van duurzaam eten. En zoals bij heel veel kennis geldt ook hier de rijmende wetmatigheid ‘meten is weten’. “In 2010 zijn we begonnen met metingen naar verspilling van voedsel, in opdracht van de ministeries van Landbouw, van Volksgezondheid en van Milieu. De verdeling is dat Wageningen UR de keten onderzoekt en wij de consument.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers