Doorgaan naar artikel

Een andere wereld

Eind juli werd het nieuws bekendgemaakt dat alweer twee leden van Superunie samengaan. Het betreft de supermarktketens Boni en Nettorama. Als het om de inkoop gaat, willen ze in de nieuwe situatie geen goedkope agf-inkoop.

Nettorama doet al jaren zelf de inkoop van agf en onderscheidt zich daarmee in retail-land. Superunie zal zich moeten beraden over haar toekomstige rol als het gaat om de inkoop van agf. In een markt van aanbod kun je die rol beter spelen dan in een vragende markt. De lagere inkoopprijs die de Superunie altijd voor haar leden heeft weten te realiseren, is altijd een prijs zonder toegevoegde waarde geweest, want daarvoor was de prijs altijd eenvoudigweg te laag.

Juiste prijs is niet de laagste prijs

We leven in een tijd dat zekerheid van levering van product een veel grotere rol speelt dan in het verleden. Daarbij spelen ook nog eens andere facetten een rol bij het leveren van een goed product en die zorgen ervoor dat voor een product de juiste prijs betaald moet worden. De juiste prijs is dus al lang niet meer hetzelfde als de laagste prijs.

Voor je gemoedstoestand is het niet leuk om in een minder product te werken, maar dat moet je dan maar voor lief nemen, want je hebt geen andere keus

Bevindingen bloemkool op het veld

Zo’n twee maanden geleden schreef ik in mijn column iets over de bevindingen van de bloemkool op het veld. Die waren toen, als je over de stand van de gewassen praat, niet zo rooskleurig. Als ik nu een cijfer zou moeten geven over de laatste periode, dan geef ik de bloemkool gemiddeld een 6,5. Dat gemiddelde cijfer houdt ook in dat je af en toe een bloemkool levert die geen voldoende verdient. Echter, als de vraag goed is en daarom de prijzen naar tevredenheid zijn, dan geeft een mindere kwaliteit bloemkool ook minder problemen. Voor je gemoedstoestand is het niet leuk om in een minder product te werken, maar dat moet je dan maar voor lief nemen, want je hebt geen andere keus.

Werkplezier

De periode die eraan gaat komen, is dan weer een wereld van verschil met wat we hebben gehad. De gewassen die er nu aan zitten te komen, zijn van een uitstekende kwaliteit en daarom zal het werkplezier al snel weer op een hoog niveau zitten. Aan de andere kant is er ook een bekend gezegde dat luidt: ‘Behoed je voor wat er komen gaat’.

We kunnen in november weer naar de stembus en we kunnen daadwerkelijk stemmen voor een andere wereld. Of dat in de praktijk gaat gebeuren, dat zal nog maar moeten blijken. Wat mij betreft zou ik zeggen: ‘Het wereldje dat we nu hebben, is zo slecht nog niet’.

Share this

Afbeelding
Ton Slagter

bloemkoolteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin