Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Economisch duurzaam’

De glastuinbouw staat van alle kanten onder druk. Virussen, invasieve soorten, hoge gasprijzen en daarbovenop komt ook nog eens de energietransitie, die bijvoorbeeld CO2 nog duurder maakt.
Foto: Canva/PicturePartners

Foto: Canva/PicturePartners

De glastuinbouw staat van alle kanten onder druk. Virussen, invasieve soorten, hoge gasprijzen en daarbovenop komt ook nog eens de energietransitie, die bijvoorbeeld CO2 nog duurder maakt.

Tuinders zien de bui al hangen en zijn bang dat klimaatdrammers hen uiteindelijk de das om doen. Het zou dan ook goed zijn als Den Haag zich zou realiseren dat de glastuinbouw al een heel duurzame industrie is. Waterverbruik is laag, meststoffen komen in substraatteelten nauwelijks in het milieu en drift van gewasbeschermingsmiddelen heb je ook niet met glas om je planten heen. In ons kikkerlandje is grondoppervlak schaars, dus is intensieve voedselproductie een must om alle monden te voeden.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers