Ecologische Autoriteit snel van start

12-09 | |
Foto: Roel Dijkstra
Foto: Roel Dijkstra

Toetsing van de wetenschappelijke onderbouwing van natuurdoelanalyses en gebiedsprogramma’s is de eerste prioriteit voor de Ecologische Autoriteit. Dit nieuwe adviesorgaan gaat komende vrijdag 19 september van start.

Dat meldt stikstofminister Christianne van der Wal in een brief aan de Tweede Kamer. De Ecologische Autoriteit gaat onder meer kijken of alle benodigde wetenschappelijke informatie wel gebruikt is bij het opstellen van de analyses en de programma’s. Daarbij gaat het niet alleen om stikstof, maar ook om andere factoren die de toestand van natuurgebieden beïnvloeden, zoals droogte.

In eerste instantie zal de autoriteit zich niet buigen over de voor tuinbouw belangrijke dossiers als Kaderrichtlijn water (KRW) en klimaatmaatregelen.

Ecologische Autoriteit geeft advies over ecologische zaken

De Ecologische Autoriteit gaat advies geven aan het Rijk en aan provincies over ecologische zaken. De uitvoering is neergelegd bij de Stichting Bureau Commissie voor de milieueffectrapportage.

Als beide eerste klussen klaar zijn, gaat de Ecologische Autoriteit advies geven over de onderbouwing van andere ecologische vraagstukken, zoals het effect van klimaatmaatregelen.

Oppewal
Johan Oppewal chef redactie ondernemen
Meer over

2 thoughts on “Ecologische Autoriteit snel van start

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer