Doorgaan naar artikel

€100 miljard nodig voor verbetering economie

Ondernemers adviseren forse investering voor verbetering economie. - Foto: ANP

Ondernemers adviseren forse investering voor verbetering economie. - Foto: ANP

Er is €100 miljard aan investeringen nodig om de Nederlandse economie naar een hoger plan te tillen. Dat hebben werkgeversorganisaties LTO, VNO-NCW en MKB-Nederland becijferd in het plan ‘Next Level’.

Voor het platteland moet tot en met 2025 jaarlijks €1 miljard worden uitgetrokken, vindt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland.

Op het gebied van veiligheid, energievoorziening, druk op grondstoffen, werkloosheid en verandering in verdienmodellen, moeten veranderingen worden doorgevoerd. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW zegt dat de economie circulair moet worden en dat het gebruik van fossiele energie moet worden teruggeschroefd, maar dat niet duidelijk is hoe dat moet gebeuren. “Als werkgevers willen we die zorgen serieus nemen, maar ook aangeven wat we eraan gaan doen en hoeveel geld daarvoor nodig is. Dat hebben we in grote lijnen uitgerekend”, aldus De Boer.

LTO Nederland roept politici op te investeren in platteland, groen onderwijs en de NVWA, om het verdienmodel van de Nederlandse agrosector te verbeteren.

Beheer
WP Admin