Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

€ 50.000 subsidie voor nieuwe producten met lupine uit de Peel

Het project ‘LuPeel van Grond tot Mond’ krijgt een subsidie van € 50.000 voor de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van lupine.
Lupine - Foto: Michel Zoeter

Lupine – Foto: Michel Zoeter

Het project ‘LuPeel van Grond tot Mond’ krijgt een subsidie van € 50.000 voor de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van lupine.

Met het geld van Metropool Regio Eindhoven gaan Slow Food Masters, Innovatiehuid de Peel en vereniging LuPeel samenwerken aan vleesalternatieven die een milde verwerking zijn ondergaan of waarbij gebruik is gemaakt van de hele boon. In eerste instantie zal de focus liggen op burgers, worstjes en pulled-producten. Slow Food Masters richt zich op de productontwikkeling en productie van de vervangers.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers