Doorgaan naar artikel

€ 50.000 subsidie voor nieuwe producten met lupine uit de Peel

Het project ‘LuPeel van Grond tot Mond’ krijgt een subsidie van € 50.000 voor de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van lupine.

Met het geld van Metropool Regio Eindhoven gaan Slow Food Masters, Innovatiehuid de Peel en vereniging LuPeel samenwerken aan vleesalternatieven die een milde verwerking zijn ondergaan of waarbij gebruik is gemaakt van de hele boon. In eerste instantie zal de focus liggen op burgers, worstjes en pulled-producten. Slow Food Masters richt zich op de productontwikkeling en productie van de vervangers.

Teeltoptimalisatie lupine

Het project richt zich daarnaast op de teeltoptimalisatie van lupine in de Peel. Door middel van analyses en proefpercelen zal de vereniging LuPeel de optimale teeltcondities voor lupine in de Peel bepalen. Hierdoor moet de opbrengst per hectare omhoog.

Lees ook: Pionieren met lupine in De Peel

De vereniging LuPeel heeft als doel om de teelt van en de vraag naar lupine in de Peel te stimuleren. Het is een ledenorganisatie van zeven boerenbedrijven. Henk Kerkers heeft vanuit zijn ervaring met de teelt op zijn bedrijf Bijzonder Brabants een leidende rol in de vereniging.

Slow Food Masters heeft ervaring met pulled vleesproducten en verbreedde de activiteiten naar de vleesvervangers met producten als pulled jackfruit en pulled mushrooms.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur Food&Agribusiness

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin