Doorgaan naar artikel

Duitsland vraagt ton cannabis tot Canadezen komen

Foto: Peter Visser

Foto: Peter Visser

Duitsland wil 1.000 kilo medicinale cannabis van een Nederlandse teler betrekken, totdat grote Canadese telers in Duitsland productie opstarten.

Nederland is bereid om van de ene Nederlandse cannabisteler dit jaar en volgend jaar in totaal 2.500 kilo cannabis te leveren. Dat moet voldoende zijn om zieke Duitse patiënten te voorzien, voordat Duitsland eigen productie opstart.

Intrede Canadezen

Nu al is duidelijk dat grote Canadese telers als Aurora en Aphria via dochterbedrijven hun intrede doen op de Duitse markt voor cannabisteelt. Het grootste deel van de geplande Duitse productie in 4 jaar van ruim 10.000 kilo zal van deze bedrijven komen. Zo bouwt Aphria-Deutschland een 8.000 vierkante meter grote productieruimte in Neumünster. Aurora bouwt een ruimte van 10.000 vierkante meter op een biochemiepark in Leuna.

Bedrocan

In Nederland is 1 teler actief in de teelt van cannabis, namelijk Bedrocan in Veendam, maar de overheid wil in een nieuwe aanbestedingsprocedure naar 2 telers groeien. Bedrocan is in handen van oud-witlofteler Tjalling Erkelens. In Emmeloord heeft dit bedrijf een tweede locatie geopend, 4 keer zo groot als de hoofdvestiging in Veendam. Nederlandse tuinders willen in de teelt stappen. Naast medicinale productie wordt in Nederland een proef gestart met teelt voor recreatief gebruik. Bedrocan wil niet op die markt actief worden.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin