Doorgaan naar artikel

Duitse teler ziet kansen voor kassen

Foto: Bosman Van Zaal

Foto: Bosman Van Zaal

In Zuid-Duitsland sorteert familiebedrijf Reichenspurner Hof precies op tijd voor op meer vraag naar lokale tomaten en aardbeien.

Reichenspurner Hof is een familiebedrijf gelegen in de buurt van de Chiemsee, ten zuidoosten van München. In de vollegrond teelt het bedrijf op 600 hectare asperges, aardbeien, artisjokken en pompoenen. En in de 30 hectare kassen groeien aardbeien, tomaten en paprika’s.

Daar komt nu nog eens 15 hectare teeltkassen bij plus 2 hectare kassen voor de eigen opkweek van tomaten- en aardbeienplantjes. Het Nederlandse techniekbedrijf Bosman Van Zaal heeft een uitgebreid systeem van water- en elektrotechnische installaties ontworpen, ontwikkeld en geïnstalleerd.

Foto: Bosman Van Zaal
Foto: Bosman Van Zaal

Lokale afzet naar Kaufland en boerenmarkten

De producten worden verkocht door supermarktketen Kaufland en de omliggende boerenmarkten en weekmarkten. Om meer weersonafhankelijk te zijn en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar lokale en duurzaam geteelde producten, wordt met name de bedekte teelt uitgebreid.

Duitse tomaten en aardbeien op aardwarmte

De nieuwe kas in Weiding is ongeveer 15 hectare groot en is bestemd voor de teelt van aardbeien en tomaten. Reichenspurner heeft de focus op duurzaamheid en ook dit project voldoet daar volledig aan. Zo gebruikt het Beierse teeltbedrijf aardwarmte en wordt er optimaal gebruik gemaakt van warmtekrachtkoppeling. Daarnaast wordt het regenwater in bassins opgevangen en wordt dit door gerecirculeerd.

Beheer
WP Admin