Duitse retailer Rewe legt misvormd product in schap

20-09-2018 | Laatste update op 19-09 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

De Rewe Group, een grote Duitse keten met Rewe en Penny supermarkten, legt vanaf eind september tot begin 2019 structureel misvormde peen, uien, aardappelen en appels in het schap.

Uit solidariteit met de telers die de gevolgen van de droogte ondervinden, zo meldt de Rewe Group, liggen er vanaf eind september in alle Rewe- en Penny-supermarkten ook misvormde peen, uien, aardappelen en appels in het winkelschap. Daarmee worden volgens de retailer bewust en voor een periode van ruim 3 maanden de tolerantiegrenzen op gebied van kleur- en vormafwijkingen verruimd. Op deze manier wordt voorkomen dat deze met de hitte samenhangende afwijkingen leiden tot op grootschalige verspilling van een verder kwalitatief goed product.

Terugdringen voedselverspilling

“Voor telers heeft de hete zomer flinke gevolgen zoals productieverlies en optische gebreken aan het product”, licht Eugenio Guidoccio van Rewe Group op fruchthandel.de toe. “Maar op gebied van smaak en kwaliteit mankeert er verder niets aan veel producten. Door deze groenten en fruit met schoonheidsfoutjes toch te verkopen, leveren wij een bijdrage aan het terugdringen van voedselverspilling en krijgen producenten toch nog wat geld voor hun met moeite geproduceerde producten.”
In week 39 (bij Penny) en week 40 (bij Rewe) start de verkoop in opvallende, afwijkende verpakkingen.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer