Doorgaan naar artikel

Duitse perenoogst 7,4% kleiner

perenoogst Duitsland premium

Foto: Jan Willem Schouten

De perenoogst in Duitsland valt 7,4% kleiner uit dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar.

Dat blijkt uit een eerste raming van statistiekbureau Destatis. Voorlopig mikt men op een productie van in totaal 36.000 ton. Dat is 2.900 ton minder dan normaal. Vorig jaar haalden de Duitse perentelers ook al een kleine oogst binnen. Dit jaar is het oogstvolume nog een fractie kleiner dan in 2022.

Het areaal peren in Duitsland is net zo groot als vorig jaar. Het probleem zit ’m echter niet in de oppervlakte. Want met 2.069 hectare aan perenbomen is de teelt zeker niet kleiner dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar. Het verschil zit ’m dus in de kilo’s die aan de boom hangen.

Appels in Duitsland

Eenzelfde beeld zien we bij de appels in Duitsland. Daar is de productie volgens Destatis 6% kleiner dan het 10-jarig gemiddelde. Volgens een raming van Destatis leveren de appelbomen dit jaar in Duitsland 922.000 ton aan vruchten op. Vorig jaar hadden de Duitsers nog een grote appeloogst met in totaal 1,07 miljoen ton. Na een piek van bijna 34.000 hectare appelbomen in 2018 is het areaal wel dalend. Dit jaar staat er in Duitsland nog 33.015 hectare aan appelbomen.

Delen

Image
John Ramaker

chef marktredactie

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin