Doorgaan naar artikel

Duitse fruitveredelaar zet seinen op rood

Het Bayerischer Obstzentrum zet een nieuwe roodkleurende peer in de etalage. Ook heeft de veredelaar een nieuwe roodvlezige appel.

Roodkleurende peren zijn al jaren een belofte voor het winkelschap. De Sweet Sensation steekt met zijn rode blos al jaren de gewone Doyenne du Comice naar de kroon. Maar volgens de Duitse boomkweker heeft de Salsa een hoger percentage vruchten aan de boom met de typische rode wangen.

De rode peren kunnen ook goed worden bewaard: in de koeling tot februari, in CA-bewaring tot in ieder geval eind mei. Bite en smaak van deze rode peer wordt omschreven als knapperig en zoet. De smaak van Williams-peren is het meest vergelijkbaar. De boom is robuust, groeit matig krachtig, vertakt zich graag, en draagt ​​bijna evenveel als Conference.

Rondom rode Zauberapfel

Ook rood maar dan niet alleen aan de zonkant, maar rondom én van binnen is de Zauberapfel van het Bayerischer Obstzentrum. De eerste bewaarbare roodvlezige dessertappel, aldus de veredelaar. De appel is bovendien allergievriendelijk, voor Mal d1 appelallergie.

Dit nieuwe appelras rijpt laat, heeft ongeveer vier weken opslag nodig na de oogst en komt daar dan uit met zeer hoog suikergehalte tot 20 Brix, en tegelijkertijd ook nog aanwezige hinten van zuur. De lichte glazigheid, die vaak wordt waargenomen tijdens de oogst, verdwijnt snel in de koeling.

In tegenstelling tot de meeste van zijn roodvlezige tegenhangers, wordt hij niet bruin en kan daarom tot mei worden bewaard. Het fruit kan tot eind februari uit de koelcel verhandeld worden. In de CA-winkel is de appel tot mei houdbaar en bij goed bewaarbeheer zelfs tot juli.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin