Doorgaan naar artikel

Duitse asperges voortaan tot 24 centimeter

De maximale lengte van asperges om te verhandelen gaat in Duitsland van 22 naar 24 centimeter. Vanaf komend seizoen zullen er langere asperges in het winkelschap liggen.

Het samenwerkingsverband van Duitse asperge- en zachtfruittelers ‘Netzwerk der Spargel- und Beerenverbände’ juicht de nieuwe norm van harte toe, laat het op de website van Gemüse weten. “We zijn blij dat onze inspanningen voor het veranderen van de UNECE-Norm snel tot resultaat heeft geleid”, aldus Jürgen Schulze, aspergeadviseur van het samenwerkingsverband. Omdat de retail nu ook asperges tot 24 centimeter accepteert, betekent dat minder snijafval, tot maximaal 9%. De mogelijkheid van het leveren van langere asperges geldt voor alle kwaliteitsklassen.

Verduurzaming aspergeteelt

Volgens Schulze houdt de verandering een wezenlijke bijdrage in aan verduurzaming van de aspergeteelt. Immers, minder afval betekent minder voedselverspilling en een betere benutting van zaken als water, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Discussie in Nederland

Volgens een woordvoerder van ZON fruit & Vegetables gaan er in Nederland ook stemmen op om naar een maximale lengte van 24 centimeter te gaan, maar tot nu toe geldt nog steeds een maximale lengte van 22 centimeter.

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin