Doorgaan naar artikel

Druiven terug in de kas

Wijnerij De Belaeving deed dit jaar mee aan Kom in de Kas in de gemeente Peel en Maas. Daarmee zijn de druiven terug in de kas, zij het dat ze nu bestemd zijn om wijn van te maken.

De kas ziet er ook anders uit dan de vroegere Westlandse druivenkassen waarin de tuinbouw ooit begon. Volgens de de wijnerij in Eghel staan er nergens ter wereld op deze schaal wijndruiven in een kas.

Verschillende druivenrassen werden in 2015 geplant in een kas van 2 hectare in Eghel, nabij Helden. In de ene helft van de kas staan witte druiven en in de andere helft blauwe. In totaal staan er tienduizend wijnstokken. Een stok kost €1,70 en de aanleg €4 per vierkante meter aan materiaalkosten en €5 aan arbeid. De eerste oogst van de druiven staat voor dit jaar op het programma. Dat betekent dat er volgend jaar voor het eerst flessen witte wijn beschikbaar zijn en over drie jaar de eerste rode wijn. Die moet namelijk langer rijpen.

Volg het proces en bekijk de benodigde apparatuur voor professionele wijnbouw zoals die bij Wijnerij De Belaeving in gebruik gaat komen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin