Doorgaan naar artikel

Dreigementen van energiebedrijf

Image premium

Een paar bar slechte maanden en veel kou en dan heb je… een probleem op de rekening courant.

Herkent u dat? Oh nee? U heeft zeker ook al een liquidteitsprognose klaar liggen en een begroting voor 2011? Leest u dan vooral niet verder, want mijn relaas is niet herkenbaar en alleen irritant. …ok, bent u er nog? Hoort u dan ook tot de halfgoden, die zuchtend naar de stapel facturen kijkt en zich afvraagt welke u het eerste moet betalen? Die verdeling gaat bij mij puur op gevoel. Kleine bedrijven met kleine zelfstandigen komen eerst. Die moeten tenslotte ook hard werken voor hun geld en bovendien ken je de ondernemer of zijn team persoonlijk. Verder heb je de stekleveranciers en het transportbedrijf. Die heb je iedere week, zelfs iedere dag nodig, dus daar mogen ook geen gaten vallen. Verder heb je de lonen en natuurlijk de belastingdienst.

Nou, de kaas is inmiddels behoorlijk op. Maar daar ligt dan nog de factuur van het energiebedrijf. Met een bedrag waar je in Obdam zo’n beetje een flat van kan kopen. Die kan nog wel even wachten. Sterker nog, dat moet wel, want  het geld is op. Maar het is alsof de duvel er mee speelt. Binnen een week belt een pinnige meneer van dat energiebedrijf, wanneer ik denk de factuur te gaan betalen? En dom, dom, dom, ik zeg naar waarheid dat dat nog wel even kan duren. Dat was duidelijk niet het antwoord waar hij op zat te wachten.

Deze weblog heeft niet genoeg ruimte om te herhalen welke dreigementen hij allemaal uitte. Zelfs het stoppen van het leveren werd in dit allereerste gesprek al genoemd. Het zou gewoon grappig zijn als het niet zo ernstig was. Maar hou je vast…hij vroeg zelfs naar een liquiditeitsprognose om zelf een inschatting te kunnen maken wanneer ik weer genoeg betalingsruimte zou hebben. Ik heb toch al een hoop gehoord en meegemaakt, maar dit was voor mij weer nieuw. Zou hij soms mijn vorige weblog hebben gelezen?

Alle paniek ten spijt hebben een paar goede weken de tijdelijke problemen weer opgelost. En ik verheug me op februari. En op een paar zonnige weken.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin