Doseerbewaking op laagvolume-onkruidbestrijding

11-06-2015 | Laatste update op 18-05 | |
Doseerbewaking op laagvolume-onkruidbestrijding

Agricult in Son en Breughel heeft haar vernieuwde LVS-kar (laagvolume-strooitechniek) uitgerust met een ‘strooikopbewaking’.

De LVS-strooitechniek is driftarm en het middelengebruik daalt gemiddeld met 50-90 procent. Het watervolume is nog slechts 10 tot circa 30 liter water per hectare.

Omdat het onkruid nauwelijks nat wordt, is de werking daaraan moeilijk af te lezen. Agricult heeft daarom een elektronische ‘strooikopbewaking’ ontwikkeld. Als de strooikopmotor niet draait, door een blokkade of kabel- of contactbreuk, waarschuwt het systeem met een duidelijke pieptoon dat inspectie nodig is. Een blokkade kan veroorzaakt worden door een vervuilde strooikop of door een takje, aldus Agricult. Ook wordt de motor beschermd tegen doorbranden en draait hij krachtiger. Na het verwijderen van een blokkade, kan  de LVS-kar weer direct ingeschakeld worden.

Agricult ontwikkelt en produceert al twintig jaar techniek voor laagvolume-onkruidbestrijding en brengt de LVS-techniek ook op de markt als draagbare LVS-lans en LVS-opbouwset.

Voor meer informatie: productspecialist Hens Hinloopen: 0651629577 of www.agricult.nl

Stallen
Joost Stallen redacteur vollegrondsgroenteteelt
Meer over


Beheer